luni, 7 septembrie 2009

Viteza mareAseara, intre doua meciuri de la US Open, am poposit pe TVR1. Cerbul de Aur, recital Steve Vai. Un chitarist tehnic, rapid, plin de fantezie si cu o super prezenta scenica.
Numai ca se afla in Romania. Observ eu ca prea numai pe el il filmeaza cameramanu, zic na, el e protagonistu, da' parca se aude si un bass, o toba p-acolo. Un plan inderpartat cu scena clarifica problema : Steve canta fara instrumestisti langa el, canta pe "negativ". Interesant, mi-am zis, macar o sa tina s el minte locul asta unde a cantat de unu singur...literally.
Cand am comutat pe Vai, era Tender Surrender. Evident, cantata magistral, cu mici chichite pe ici-colo, cu amanarea la maximum a finalului; stia el ce stia. Urmeaza Building the Church tapping, frumos, nebuneli, alea alea... si.......pe scena isi face aparitia Aurelian Temisan care ii multumeste ca ne-a incantat pentru .....ceva mai mult de un sfert de ora. o poza, 2 de colectie acolo, un dialog la microfon gen "ba sa tii ba minte unde ai cantat ca e vai de tine dupa aia" si " sa ma vii bah, auzi? ".
Temisan da tonul publicului "steve, steve.." apare si Steve...doar ca sa-si mai ia ramas bun inca o data. Bai, macar e un bis original, unde ati mai vazut asa ceva :)) ?
Una peste alta, un artist colosal fie umilit de organizatorii celebrului Cerb de Aur, fie prea chizbuit la bani pe criza asta ca sa cante la mult la cat a primit. Mai mult ca sigur, premiul pentru intreaga activitate decernat de nimeni alta decat de Dida (nu portarul lui Milan) Dragan nu i-a tinut de foame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu