marți, 15 septembrie 2009

US Open - cu ce raman(em) dupa !




A fost un turneu fantastic, indiscutabil, cu 2 castigatori surpriza desi erau cotati (direct sau indirect) printre favoriti; del Potro va ajunge in primii 3 jucatori pana la wimbledonul viitor, iar Clijters....ei bine, se pare ca WTA-ul si-a gasit un lider meritoriu.
1) In primul rand, ramanem cu aceasta poveste fantastica a lui Kim, care a aratat ca nu forta e esentiala in tenis, si nu tenisul are prioritate in fata familiei. Kim a facut un turneu memorabil, si eliminandu-le pe surorile Williams in acelasi turneu nu e putin lucru absolut deloc.
2) ATP-ul stiga sau mai bine zis confirma aparitia unei noi stele a tenisului mopndial, juand Martin del Potro, care a dat peste cap toate statisticile ce ii erau defavorabile.
3) Ramanem si cu nume noi, printre care as aminti John Isner, Yanna Wickmayer sau Melanie Oudin.
4) O sa tinem minte multa vreme lovitura geniala a lui Federer din semifinala cu Novak Djokovic (care rivalizeaza chiar si cu golul lui Banel Nicolita, inscris la interval de 2 ore :)))))) )
5) Eu personal raman cu parerea ca unii jucatori si-au aratat limitele la acest turneu; este vorba de Monfils si Tsonga, jucatori foarte tari, dar care nu ii vad urcand mai sus, cum il vad spre exemplu pe Fernando Verdasco.
6) O sa tinem minte desigur si toate noptile acestea nedormite, sau dormite partial (de la 3 jumate), recordul meu fiind 6:30, la meciul Nadal - Monfils
7) Desigur, ramanem si cu ploaia aceea nenorocita, care a dus la amanarea finalelelor cu cate o zi, lucru ce nu stiu daca s-a mai intamplat pan acum intr-un turneu de Grand Slam.

Una peste alta, un turneu in care am vazut absolut de toate si nu imi pare catusi de putin rau ca l-am urmarit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu