sâmbătă, 26 septembrie 2009

Fotbal, impresii


Cine spune ca Real Madrid a facut transferul verii luandu-l pe C. Ronaldo, habar n-are ce e ala fotbal. De voie de nevoie a trebuit sa urmaresc cateva meciuri ale Realului din acest start de sezon (vreo 4 mai bine zis) si chiar daca e el golgheterul echipei pana acum (desi Karim Benzema incepe sa-si intre in rolul de marcator), nu el e cheia pseudo-reveniri echipei; evident, raspunsul e Kaka. Kaka a fost tinut rezerva la meciul cu tenerfie, iar la pauza era 0-0. Dupa ce a intrad brazilianul, la 7 minute s-a facut 1-0, si in final Real a castigat cu 3-0, golul 3 fiind chiar al lui Kaka.

Ce am mai observat eu weekendul asta( am rog, azi) este ca Dinamon-are, n ritmu asta, nicio sansa la titlu; nu zic asta ca sunt stelist ci efectiv, daca pierzi puncte cu asa echipe si mai ales, joci in halul in care a jucat dinamo azi, chiar nu ai nicio sansa. Nu pricep cum se pot mobiliza Torje & co in fata adversarilor tari si cu neica nimeni d-astia nu castiga, mare enigma asta.

Rafa Benitez si-a schimbat putin filosofia de joc. In anii trecuti, Liverpool era mai degraba o echipa pragmatica, care se apara fantastic (reina, golden gloves 2 ani la rand) si lua un gol la 4 meciuri. Acum liverpool pare alta echipa, desi nu are cine stie ce modificari in efectivul de start. 6-1 cu Hull, fata de 0-0 anul trecut e o transformare spectaculoasa. de la infrangerea cu Villa, in care Liverpool a abordat cam aceeasi tactica semi-deficitara de anu trecut, Liverpool a castigat tot, reusind sa marcheze o caruta de goluri. Are de departe cel mai bun atac din anglia, 22 de goluri, fata de 18, ale tunarilor. Oricum, un sezon mult mai tare decat precedentul in Premier League, ce nu trebui ratat de fanii fotbalului adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu