duminică, 13 septembrie 2009

Fotbal (12-13 septembrie)

Un weekend in care, fiind si cam racit, am stata acasa si m-am tot uitat la fotbal din mai multe colturi ale Europei : Romania, Anglia, Italia, Spania, Germania.

Liverpool - Burnley (4-0)

Meci dominat de la un capat altul de trupe lui Benitez; Benayoun a fost "one-man show" reusind o tripla, Dirk Kuyt inscriind si el. Liverpool a castigat la toate capitolele si este la a doua victorie cu 4-0 pe Anfield din acest sezon.
O victorie venita excelent chiar inaintea debutului din Champions League cu Debrecen.

Man City - Arsenal (4-2)

In paralel cu meciul mai sus mentionat am urmarit si aceasta partida extrem de interesanta si de asteptata. City dadea primul examen serios dupa startul fantastic de sezon, in care a castigat 12 puncte din 12 posibile. City a deschis scorul printr-un autogol stupid al lui Almunia (mingea a ricosat din bara in spaniol, intrand in poarta). Arsenal a replicat, egaland prin Robin van Persie, cu un sut frumos din 18 metri.
Apoi a inceput show-ul ! Galezul petrecaret Craig Bellamy a readus echipa gazda in avantaj cu un sut din interiorul careului, iar peste cateva minute, fostul tunar, Adebayor, a dus scorul la 3-1; imediat dupa gol, togolezul a sprintat 100 de metri sa se bucure pentru reusita in fata fanilor lui Arsenal, sfidandu-i pe acestia. Arbitrul l-a penalizat cu galben pentru acest gest deplasat si chiar insolent. Peste 4 minute, copilul minue al lui City, Wright-Philips a facut 4-1, scor uimitor. Arsenal a mai punctat p[rin cehul Tomas Rosicki dar degeaba, meciul era terminat.
E discutabila afirmatia mai multor analisti de fotbal romanesc reprofilati peste noapte in analisti de fotbal international cum ca Arsenal o sa iasa cu siguranta din Big Four anul acesta; spun ca e discutabila din mai multe motive :
1) e abia inceput de sezon, lucrurile nu sunt inca limpezi
2)am mai vazut echipe umflate care incep formidabil si sfarsesc mizerabil sezonul
3)la arsenal sunt jucatori care au revenit dupa accidentari indelungate si evident nu sunt in forma maxima
Dar in fine, adevaratul test pentru City va fi saptamana viitoare pe Old Traford, cu Man Utd (invingatoare sambata cu 3-1 pe White Hart Lane)

Lazio - Juventus (0-2)

Meciul acesta a fost unul tipic italian : Lazio a dominat ca posesie, a fost mai in fata, dar nu a reusit sa marcheze sau sa-si creeze mari ocazii de gol. De partea cealalta, juventus a speculat cateva greseli in repriza a doua si a marcat de doua ori pe contraatac. Singuru motiv pentru care am urmarit meciul este ca sunt fan Juve :D

Siena - Roma (1-2)

Roma reuseste in sfarsit sa castige in acest inceput de Serie A, Ranieri debutand cu dreptul (daca evolutia per ansamblu poate fi numita asa). Inceput jalnic, gol Siena in minutul 26, joc incalcit al romanilor - cam asa pot sa caracterizez repriza 1.
Actul secund a inceput la fel ca primul, insa Roma, cumva a reusit sa egaleze prin Mexes; la cateva minute dupa aceasta reusita, Paul Codrea vede al doilea galben si este trimis la cabina, iar in minutul 89, Riise bate magistral o lovitura libera si mecioul se incheie 2-1 pentru Roma(veritabila gura de oxigen inaintea debutului din Europa League)

Gaz Metan Medias - Steaua (2-4)

Steaua reuseste a 3-a victorie la rand in deplasare in campionat si a 6-a in acest sezon. Dupa debutul perfect, cand Stancu a marcat din pasa lui Banel, Gazul a speculat admorteala defensivei steliste si a a intors scorul intrand la cabine cu 2-1.
Bergodi i-a scos pe Grzelak si Bicfalvi, bagandu-i pe Toja si Szekely. Ambii s-au dovedit decisivi, Toja limpezind mult jocul la mijlocul terenului, Szekely marcand de doua ori. Mai intai, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri, apoi in minutul 90 din penalty.
Intre aceste 2 goluri este reusita lui Banel Nicolita, din foarfeca laterala, o executie fantastica a mijlocasului stelist. Absolut incredibil sutul !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu