duminică, 6 septembrie 2009

Bye-bye Roddick; Ale Verdasco


Doua meciuri am uramrit aseara, partial, la US Open, ambele din turneul baietilor. Prima partida a fost intre germanul Tommy Haas (20) si Fernando Verdasco (10). Meciul, extrem de spectaculos, a adus victoria lui Verdasco in 5 seturi 3-6, 7-6, 7-6, 1-6, 6-4. Meciul a durat vreo 4 ore si dupa cum puteti vedea, Haas a castigat mai multe game-uri decat spaniolul, dar cu toate astea s-a oprit in acest tur 3. Verdasco a castigat acest meci si datorita tacticii sale excelente; astfel el, nu a fortat in setul 4 , pe care era cam clar ca il va pierde, preferand sa se menajeze si sa nu se oboseasca prea tare. In setul 5 el a recuperat un break si a revenit puternic din urma, reusind in final sa se impuna. O evolutie de aplaudat a ambilor tenismeni; din pacate neamtul a parasit competitia.

Cam simultan cu setul 3 din meciul verdasco - haas, incepea intalnirea americanilor Isner si Roddick (5) Roddick a pierdut primul set la tie-break, dupa care la mijlocul setului 2, John isner a facut breakul si s-a despreins la 2-0 la seturi. Cest american, Isner, este foarte inalt, are peste 2 metri inaltime, un serviciu fantastic; pana acum parca l-am descris pe Ivo Karlovic, dar in plus fata de acesta, Isner poseda si un joc mult mai "rafinat", stie cum si cand sa atace la fileu si per-total are un joc mai bun decat croatul.
Roddick a reusit sa egaleze la 2 situatia seturilor, si parea sa fie o victorie de-a dreptul epica pentru favoritul 5. Insa Isner nu s-a predat, a continuat sa-si mentina ridicat nivelul jocului si s-a impus in final la tie-break.

Meciul din optimi, dintre Isner si Verdasco, se anunta unul foarte spectaculos si per ca Eurosport sa il transmita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu