vineri, 25 martie 2011

Discrminarea sexelor...in real life

n-o sa va vorbesc despre dreptul la munca, egalitate intre sexe and shit. nu. in ziua de azi, discriminarea care se face tinde sa favorizeze sexul...frumos.
personal, cred in egalitatea dintre sexe, dar la modul cel mai concret. ca de-a lungul ultimelor decenii, feministele au pledat sa aiba aceleasi drepturi ca barbatii; asa au aparut femile de cariera (de parca sa fii casnica nu e tot o cariera).

Situatii in care barbatii sunt discriminati fata de femei :

1. Sa presupunem ca un grup de 5 pularai iese sambata seara in club, doar de capu lor. Merg sa agate, sa se imbete ca porcii, n-are importanta...In paralel, 5 pizdulici vesele vin intr-o formula asemanatoare in club, tot sambata seara. Cand lumea e inca treaza, este foarte posibil sa vedeti grupul de pizdulici facand un fel de cerc asa si dansand intre ele, can la gramada, cand permutate. Conceptia generala despre acest fenomen social este descrisa de cuvinte sau expresii gen "cool", "girl's night" si cea mai de cacat dintre toate "girls just wanna have fun". Acuma, daca cei 5 pularai ar face aceleasi gesturi ca pizdulicile...clar, ar fi etichetati "gay", "homolai", "fatalai", "poponari" ...u get the idea.

2. Presupunem mai departe ca in fiecare dintre cele 2 grupuri, 1 din persoane se imbata (desi, daca merg in Kulturhaus, 1 nu se imbata, de regula, cam asta e ponderea). Dar noi zicem ca 1 baietel si o fetita din cele 2 grupuri cade prada aburilor de tequilla, vodka cu red bull si bere. Ducand mai departe efortul nostru imaginativ, sa zicem ca undeva prin club cei 2 borasc...In acest caz...in majoritatea situatiilor, pularaul este aratat cu degetu "ia uite ba ce fatalau, a borat aici", in schimb domnisoara o sa fie ajutata sa-si revina, oameni necunoscuti ei o sa o duca afara, sa stea cu ea pana se face bine. Am atatea exemple in cap, de tipi cazuti lati pe canapele sau adormiti cu capu pe bar ca nu le mai tin socoteala. Desigur, niciunul nu a fost ajutat cumva, putea sa moara acolo la fel de bine.

3. Era logic ca o sa imi sara gandul la perioada ce tocmai s-a terminat, mizeriile astea de sarbatori : 14 februarie, 24 februarie, 1/8 martie. As putea sa scriu un articol intreg despre cat de penibile sunt aceste sarbatori ale iubirii, dar n-am s-o fac. La anu probabil ca o voi face. Acuma, daca gagica e putin destupata la minte (mai rare cazurile) si nu ii da baiatu nimic, nici martisor, nici ursulet de plus nici vibrator cu funda rosie...n-o sa zica "vai, ce taran, ce insensibil, ce etc". Dar de regula, nu se intampla asta; fie el devine victima sistemului, fie ea e proasta. In acelasi calendar de kkt, al evenimentelor inexistente, dar sarbatorite, exista si data de 9 Martie, ziua barbatului...N-am auzit, inca, un tip sa se planga ca nu i-a luat gagica un pet de bere de 9 martie. Totusi, discriminarea cea mai clara in cadrul acestui aliniat se invarte in jurul lui 14 feb. Adica, e ziua indragostitilor, da ? adica el o iubeste pe ea, ea il iubeste pe el. corect ? bun. pai...si de ce doar el e porc daca nu cumpara ceva, s ea nu ?

Momentan la astea 3 situatii frecvente m-am gandit, cand o sa mai dau de altele fac un update aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu