joi, 27 august 2009

Despre grupele UCL

Am vazut acum cateva minute componenta grupelor Uefa Champions League din acest sezon. Muulte sunt foarte echilibrate si voi face o scurta prezentare a acestora si, ca tot romanul, imi voi da cu parerea despre ce cred eu ca se va intampla.

Grupa A : Bayern , Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa. Favorita la locul intai cred ca este Juventus, chiar daca vin din urna a doua valorica. Bordeaux, dupa ce a castgat Ligue I sezonul trecut reuseste sa-si mentina jocul la un nivel foarte inalt si cred ca are sanse mari sa treaca mai departe. Bayern, in schimb, nu-si revin dupa un sezon dezamagitor, debutand cu stangul si in acest an. Deplasarile cred ca vor reprezenta o problema pentru bavarezi. Maccabi Haifa poate sa spere sa "ciupeasca" ceva puncte acasa, dar nu cred ca poate emite pretentii la vreunul din primele 3 locuri.

Grupa B : Man Utd, CSKA Moskova, Besiktas, Wolfsburg. O grupa foarte echilibrata; in afara de Man Utd, care va castiga cel mai probabil grupa, toate celelalte 3 echipe au cam aceeasi sansa de a merge mai departe, fiind din ce am vazut de valori apropiate. Asadar o grupa foarte echilibrata si de urmarit.

Grupa C : Milan, Real Madrid, Marseille, FC Zurich. De departe cea mai tare grupa. E greu de facut un pronostic aici deoarece, echipele vazute ca si calificate, Milan si Real, vor da piept cu o echipa redutabila, mai ales pe teren propriu, O.M. Nu ma pronunt vis-a-vis de FC Zurich, pentru ca nu i-am vazut jucand. Oricum, ne asteapta niste meciuri tari de tot in aceasta grupa C.

Grupa D : Chelsea, Porto, Atletico Madrid, Apoel Nicossia. Chelsea va castiga fara doar si poate aceasta grupa. pentru locul 2 se vor lupta Porto si Atletico, si cred ca madrilenii au prima sansa. Interesanta si prezenta echipei cipriote Apoel, pentru ca dupa um bine stim, in deplasarile din Cipru se castiga tare tare greu.

Grupa E : Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen. Intai de toate voi incepe prin a spune ca Debrecen are toate sansele sa faca 0 (zero) puncte. Liverpool scartie in acest debut de sezon, Lyon nu mai e ce era odata iar Fiorentina nu mai e ce ni se parea unora ca a fost odata. Cred ca odinea finala va fi exact cea in care au intrat in grupa echipele.

Grupa F : Barcelona, Inter, Dinamo kiev, Rubin Kazan. Desi sunt subiectiv, intrucat nu prea inghit echipa Inter de nicio culoare, cred ca italienii au mari sanse sa nu se califice mai departe in liga. Tin minte ca acum un an au jucat un amical cu Barcelona pierdut cu 6-0. Stiu, veti spune ca e amical, ca e de acum un an etc, dar deplasarile in est sunt clar naspa. Iar pe Camp Nou, cred ca Barca le va da vreo 4.

Grupa G : Sevilla, Rangers, Stuttgart, unirea urziceni. Unanim, toata lumea a spus ca Urziceni a cazut mai mult decat foarte bine, avand sanse reale de a ajunge in primavara europeana. Sevilla nu ar trebui sa aiba probleme in a castiga grupa, iar pentru celelalte 2 locuri ce duc in primavara europeana, lupta va fi acerba, precum cea din grupa A. Hai unirea !

Grupa H : Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiakos, Standard Liege. Tare anosta si neinteresanta pare grupa asta. Arsenal va defila probabil, iar langa ea se pot califica mai departe cam oicare din celelalte echipe din grupa. Oricum, valoric vorbind este de departe cea mai slaba grupa din aceasta editie de Liga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu